Parkkihallikuvailua Sadun kanssa

TPS:n cheerleader -ryhmän kapteeni Satu oli nähnyt aiemmin samassa ryhmässä tanssivan Nitan kanssa kuvattuja kuvia, joista tykkäsi ja lähestyi viestillä. Hänellä oli ideaa kuvauksesta, jossa olisi tarkoitus pysäyttää liikettä, kuten hyppyjä.

Valitettavasti kotistudiossani ei ole tarpeeksi tilaa taikka korkeutta hyppykuviin, joten ensimmäiseksi piti etsiä sopiva kuvauspaikka. Se löytyikin nopeasti, sillä mielessäni oli jo ennalta ajatusta asiasta.

Ennen kuvausta tein vielä moodboardin. Olimme Sadun kanssa samoilla linjoilla, joten siitä oli hyvä lähteä eteenpäin.

Kuvaukset menivät todella mukavasti. Yhteistyö Sadun kanssa sujui erittäin hyvin. Hän on kokenut esiintyjä ja sen huomasi.

Kuvaus aloitettiin lämmittelemällä hieman ensin tavallisemmilla poseerauskuvilla. Niiden jälkeen siirryttiin liikkeen pysäyttämiseen. Kokeilimme useampia liikkeitä ja joitakin niistä hioimme usemman kerran, jotta saatiin kuva juuri oikealla hetkellä.

Liike tuo kuvaukseen tiettyä haastetta, sillä kuvaa ei välttämättä saa otettua täsmälleen oikeassa kohtaa. Esimerkiksi hyppy, joka tulee kohti kameraa, ei aina ole täsmälleen valojen keskellä. Myöskään asento ei välttämättä ole aina paras sillä hetkellä, kun malli on linjassa valojen kanssa.

Kuvien käsittely sujui muuten mukavasti, mutta kuvauksissa kuvaaja oli ollut turhan laiska ja jättänyt salamalaitteita liian lähelle mallia. Siksi jälkikäteen kului hieman turhaan aikaa siihen, että piti kuvamanipuloida kalustoa piiloon kuvista. Ehkä ensi kerralla tarkistan, että kuvissa ei näy ylimääräistä tavaraa, sillä se on paljon nopeammin siirrettävissä kuvausvaiheessa kuin editoitavissa jälkikäteen.

Olen erittäin tyytyväinen kuviin. En ole aiemmin kuvannut paljoa tämänkaltaista liikkeen pystäyttämistä, joten siihen nähden kaikki meni hyvin. Oli hieman yllättävää miten hitaalla valotusajalla saa liikkeen pysähtymään salamien avulla. Tässä tapauksessa 1/180 s.

Suuret kiitokset upealle mallille. Lisää kuvia Sadusta löytyy hänen omalta insta-tililtään: @mustaajavalkoista.