Värigeelejä Sannin kanssa

Halusin kokeilla taas jotakin itselle uutta. Tällä kertaa vuorossa olivat värigeelit. Käytännössä värigeelit ovat salaman eteen laitettavia ”värikalvoja”, joilla salamasta tulevan valon väriä saadaan muutettua. Malliksi löysin Sannin.

Kuvauspäivän game plan oli aloittaa alusvaatekuvilla ja kovalla valolla. Siitä siirryttiin testaamaan pehmeämpää valoa läpiammuttavien varjojen avulla. Loppuun otettiin muutamia implied nude -kuvia.

Kuvauspäivä opetti paljon juttuja mm. liittyen siihen, miten paljon tehoa salamalta vaaditaan kun käytetään useampaa värigeeliä ja miten useamman värigeelin käyttö vaikuttaa väriin.

Syaani väri, jota halusin kuviin, oli hieman haastava. Sitä varten piti käyttää kahta eri värigeeliä ja se tarkoitti valotehon huomattavaa pienenemistä. Valotehon vähenemistä kompensoin ISO-arvoa nostamalla.

Kuvien editointi poikkesi jonkun verran tavallisesta. Normaalisti vähennän hieman värien intensiteettiä kuvassa, mutta näissä tein toisinpäin. Lisäksi jouduin avustamaan sinertävää väriä, sillä punainen väri oli paljon dominoivampi. Muuttelin myös värejä hieman eri kuvien välillä.

Kiitos rohkealle ja upealle mallille. Lisää Sannia löytyy instasta: @sanniwee