Low Key -kuvausta Eveliinan kanssa

Vuoden 2017 ensimmäinen kuvaus oli tammikuussa Eveliinan kanssa. Olin ottanut lomaa ja suunnittelin loman aikana ottavani useamman kuvauksen ja tämä oli yksi niistä. Olin aiemmin kuvannut Nitan kanssa High Key -kuvia, joten halusin vastapainoksi kokeilla studiokuvia mustalla taustalla.

Veikkasin, että ongelmana olisi kotistudion matala korkeus ja se, että kaikki seinät ovat valkoisia. Onneksi ongelmaa ei valkoisista seinistä kuitenkaan tullut. Käytin taustalla mustaa kangasta, joka toimi hyvin. Ennen jälkikäsittelyä tausta oli jo todella tumma. Viimeinen silaus saatiin aikaan camera raw:ssa.

Eveliina Koskelo

Kuvauspäivä

Olin kuvauksia varten tehnyt testailua. Kokeilin tässä kuvauksessa käyttää sekä jatkuvaa valoa, että salamoita. Valonlähteinä oli aluksi mallin molemmile puolille asetettu LED-taulu. Valoa ei käytännössä tarvinnut hirveästi, sillä käytin suhteellisen suurta aukkoa (f 2.0-4.0). Valojen ja taustan välissä käytin DIY-ratkaisuja estämässä valon pääsyä taustakankaaseen.

Osa kuvista kuvattiin salamoilla. En huomannut eroa LED- ja salamavalojen välillä. Salamat oli asetettu, samoin kuin LED-valot, mallin molemmille puolille hieman mallista taustaan päin. Salamoista sain ehkä piirun verran terävämpää valoa vaikkakin käytin kahta flash disciä hajoittamaan valoa.

Eveliinalla oli paljon aiempaa mallikokemusta, joten pystyin hyvin keskittymään itse low key -tekniikkan opetteluun. Kuvaus meni hyvin ja mallin kanssa oli todella helppoa työskennellä.

Eveliina Koskelo

Kuvien käsittely

Jälkikäteen huomasin, että asentojen vaihtaminen näkyi jonkun verran valon määrässä. Eli vaikka yritin asetella mallin keskelle valoja, oli asentojen muuttaminen liikuttanut hieman myös mallia lähemmäs toista valoa.

Muutin balanssia suoraan camera raw:ssa, jossa vähensin valoisuutta alueilta, joissa sitä oli mielestäni selkeästi liikaa. Yritin näin saada aikaan balanssia molemmille puolille.

Jälkikäsittelyssä kehittelin myös uutta tekniikkaa ihon pehmentämiseen. Käytän pehmennykseen ja terävöittämiseen frequency separation -tekniikkaa, jossa värit ja yksityiskohdat pyritään erottelemaan. Näin voidaan pehmentää värien rajoja ilman yksityiskohtien tuhoamista.

Tällä kertaa fs:n jälkeen kopioin väritason ja muutin alemman tason näkyvyyttä hyvin pieneksi. Ylemmälle tasolle tein maskin ja maalasin lisää tasoitusta vain niihin kohtiin, jotka sitä mielestäni tarvitsivat. Näin pyrin minimoimaan turhan tasoittamisen. Omasta mielestäni uusi ajatus kuvien käsittelyssä toi hyvän tuloksen.

En ollut ennen jälkikäsittelyä päättänyt mitään värien suhteen. En tällä kertaa lähtenyt edes kokeilemaan värejä, sillä mustavalkoinen tyyli sopi mielestäni paljon paremmin näihin kuviin.

Kiitos oikein paljon Eveliinalle malleilusta. Kuvaaminen oli mukavaa ja helppoa. Lisää Eveliinan kuvia löytyy instagramista: @eveliinakos.