Joluluvaloja Teteen kanssa

Surffatessani valokuvia netissä, löysin idean käyttää hyödyksi jouluvaloja. Tein pinterestiin moodboardin ja lähdin hakemaan mallia Facebookin TFCD-ryhmästä. Sain muutamia vastauksia ja malliksi valikoitui Tetee. Hän oli malleillut paljon ennenkin, mutta tämä oli ensimmäinen kerta minun kanssani.

Valoverkkoviidakko

Olin valmistellut kuvausta ostamalla parit uudet led-värivaloketjut. Lisäksi sain lainata yhtä valkoisin valoin varustettua valoverkkoa. Olin suunnitellut kuvauksen kaksiosaiseksi.

Ensin tarkoituksena oli kuvata mallia valojen keskellä, kun valot roikkuvat katosta kiinnitettynä. Toinen ajatus oli kietoa valonauhat mallin ympärille ja ottaa kuvia eri poseerauksissa. Kuvissa ei ollut tarkoitus käyttää muita valonlähteitä kuin jouluvaloja.

Laitoin valoverkot ja -ketjut roikkumaan katosta. Tarkoitus oli kokeilla millaista kuvaa saisi asettamalla mallin valojen keskelle niin, että valot on ripoteltu eri etäisyyksille.

Valoketjut

Ajatus kietoa valoketjuja mallin ympärille oli se alkuperäinen ajatus, josta idea lähti. Kiedoimme kaksi valoketjua Teteen ympärille ja tarkoituksena oli kuvata pystyssä, istuen ja maaten.

Pystyssä otetut kuvat olivat ehdottomasti parhaimmat. Mallin vartalosta tuli siluettimainen. Kuvissa malli oli todella lähellä valkoista seinää, jolloin värit heijastuivat siitä.

Jälkikäsittely

Kuvien käsittely jännitti hieman. En aiemmin ollut editoinut mitään näin hämärää. Asiaa auttoi pätevä malli. Tetee hoiti poseeraukset hyvin, joten minun ei tarvinnut keskittyä kuin lähinnä kuvauksen tekniseen puoleen.

Lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen. Valoketjukuvat onnistuivat erittäin hyvin. Itse tykkään todella paljon Teteen takaa otetusta kuvasta, jossa kädet ovat yhdessä pään yläpuolella.

Teteen oma instagram: @t3t33_sweatheart.