High Key -kuvausta Nitan kanssa

Vuoden viimeinen kuvaus oli Nitan kanssa. Itse valokuvaan TPS:n kotipeleissä pelikuvia joukkueen sosiaaliseen mediaan ja Nita vastaavasti on samoissa peleissä HC TPS Cheerleaders -tanssiryhmässä tanssimasssa.

Olin jo hetken miettinyt sopivaa mallia uutta TFCD-projektia varten, kunnes lähestyin Nitaa Facebookin välityksellä. Pienen tilannekartoituksen jälkeen päästiin ideasta yksimielisyyteen ja saatiin sovittua kuvausaika. Tarkoituksena oli ottaa kotistudiossani mustavalkoisia high key -kuvia. En aiemmin ole muutamia testikuvia lukuunottamatta high key -kuvia ottanut, joten halusin opetella kyseistä tekniikkaa.

Kuvauspäivä

Kuvauksissa kaikki sujui ongelmitta. Kuvia otettiin noin parin tunnin ajan muutamilla eri vaatteilla. Uusia ajatuksia tuli kesken kuvausten ja studiota pitikin säätää toisenmalliseksi kesken kuvausten.

Alunperin olin valmistautunut yhdellä valkoisella taustapaperirullalla, mutta tietyt poseeraukset vaativat leveämpää tilaa, joten virittelin kaksi paperia vierekkäin. Testailin myös hieman eri salamasetuppeja. Käytin pääasiassa kahta käsisalamaa, joissa molemmissa oli läpiammuttavat varjot.

Testailin myös vaihtelemalla varjojen paikkoja suhteessa malliin ja taustaan. Kotistudioni on studioksi matala ja kaikki seinät + katto on valkoista, joten valoa saa helposti joka suunnasta. Tämä oli myös ainut itseäni vähän häirinnyt epäkohta, sillä valoa tuli takaa niin paljon, että joissakin kuvissa mallin reunat hieman hukkuvat.

Kuvaukset menivät kaikin puolin mainiosti. Minulle oli selvää jo ennen kuvauksia, että Nita oli ollut myös aiemmin kuvattavana ja sen huomasi. Hän tiesti miten poseerata ja osasi vaihtaa, sekä ehdottaa asentoja luontevasti. Itselläni oli varsin helppo tehtävä antaa ajatuksia, ohjata tarvittaessa ja painaa kameran laukaisinta.

Kuvien käsittely

Jälkikäsittelyssä huomasin, että hyviä kuvia tuli paljon. Variaatiota oli niin asennoissa, vaatteissa kuin kuvakoissa (miten tämä kuuluu kirjoittaa?). Lopulta editoitava kokonaisuus oli reilu kymmenen kuvaa. Yksi kuva jätettiin uudelleen otettavaksi myöhemmin, sillä siinä oli niin paljon potentiaalia, mutta toteutus ei ollut tarpeeksi hyvä.

Editoinnin aikana luisuin kokeilemaan värejä muutamaan kuvaan ja totesin myös värilliset kuvat toimiviksi. Nita oli itse erittäin innostunut ajatuksesta saada mustavalkoisia kuvia, mutta lähdin silti kokeilemaan myös värejä. Ajattelin, että voisin tarvittaessa editoida värilliset mustavalkoisiksi, jos malli sitä olisi halunnut, mutta yhtään poikittaista sanaa ei väreistä tullut :).

Löysin myös eräänlaisen tasapainon värillisten kuvien ja mustavalkoisten välille. Opin tästä, että ei kannata lähteä yrittämään väkisin värikuvaa tai mustavalkoista, sillä editointivaiheessa saattaa mieli muuttua kuitenkin. Tässä kokonaisuudessa oli hyvä myös saada variaatiota myös väreillä ja ilman, koska kuvia oli sen verran runsaasti.

Olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen. Kuvista tuli omasta mielestäni erittäin hyviä. Työskentely Nitan kanssa oli helppoa ja hauskaa. Nitaa voit seurata instagramissa: @nitanyman.