Boudoir-kuvausta Annikan kanssa

Olin löytänyt itselleni sohvan, joka huusi kuvattavaksi mallin kanssa. Selatessani Facebookin TFCD-ryhmää, huomasin Annikan postauksen. Hän etsi uusia projekteja ja oli hyvin innostunut sohva-ajatuksesta, kun laitoin hänelle viestiä.

Tämä oli ensimmäinen kuvaukseni omassa pienessä kotistudiossani. Olin valmistautunut tekemällä Pinterestiin moodboardin, jota käytettiin kuvauksen tukena.

Kuvaus

Kuvaus oli hieman työlästä, koska sohva oli kolmen istuttava ja suuri kotistuodioni kokoon nähden. Sen lisäksi, että malli vaihteli asentoja, piti myös sohvaa siirrellä kesken kuvauksen, jotta voitiin vaihtaa kuvakulmaa sohvaan nähden. Annikan kanssa oli mukava kuvailla. Poseeraukset olivat hanskassa ja lisää ideoita saatiin moodboardia.

Käytin kuvauksessa kahta salamaa edessä läpiammuttavien varjojen kanssa ja yhtä salamaa polttamaan sohvan takana olevan seinän. Alussa kokeilin hieman säätää edessä olevien salamoiden tehoja niin, että toinen olisi niin sanotusti pääsalama ja toinen täyte. Vaihtelin kuitenkin kuvakulmia niin paljon, että oli parempi säätää molemmat salamat samalle teholle.

Tällä kertaa pidin tärkeänä, että valoa on tarpeeksi. Jätin suosiolla suuremmat varjokikkailut seuraaville kuvauskerroille.

Käsittely

Olin kuvauksen aikaan opettelemassa taas uudenlaista tekniikkaa kuvien käsittelyyn. Aina joskus tuntuu, että asioita voisi tehdä helpommin, paremmin tai muuten fiksummin, joten tuntuu loogiselta aika ajoin tarkastella omaa työmallia.

Opettelin näiden kuvien kanssa taajuuserottelua (frequency separation). Kiinnostuneet voivat käydä katsomassa esimerkin YouTubesta. Monille taajuuserottelu on kirosana, koska sen käyttö on yleensä liiallista. Yritän pitää itseni kurissa ja tasoittaa ihoa maltillisesti, mutta kaikki on loppujen lopuksi subjektiivista.

Annikan löytää instagramista: @annikateulahti.